דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כרית הריון והנקה 

מאת    [ 09/02/2012 ]

מילים במאמר: 490   [ נצפה 3011 פעמים ]

כרית הריון והנקה 

השינויים הגופניים והנפשיים שאת עוברת עם כניסתך להריון, בתקופת ההיריון, הלידה, לאחר הלידה ובתקופת ההנקה אצל מי מאיתנו שבוחרות להניק, משפיעים על אורח חייך ומלווים אותך לפרק זמן  ארוך. תשעת חודשי ההיריון המתוכנן מתחילים מבעוד מועד, עם קבלת ההחלטה להיכנס להיריון ומסתיימים, עם הולדת תינוקך בשעה טובה וברוכה. הימים, השבועות והחודשים שלאחר הלידה, מלווים בהסתגלות וחזרה לשגרת החיים והחיים החדשים עם התינוק/ת ומשפחתך.   

כאמהות הריוניות, אנחנו מחפשות ובודקות לא מעט פתרונות שונים, שיקלו על תחושות האי נוחות והכאבים, על מנת לשפר את איכות חיינו בזמן ההיריון, לאחר ההיריון ובזמן ההנקה. המציאות החדשה שנוצרה בתקופת הריונך, דורשת התמודדות והסתגלות לשינויים הפיזיים בגופך, התחושות, הרגשות שמציפים ומצבי הרוח המשתנים. נשים רבות מתלוננות על תחושת אי נוחות, לחצים וכאבים בזמן ישיבה, שכיבה, הליכה או סתם כך, הבאים לידי ביטוי בשינה לא סדירה, עייפות מצטברת, חוסר מנוחה וריכוז, כאבי גוף, שברובם מתרכזים לאורך הגב, האגן, הירכיים, הרגליים והבטן. עם תום ההיריון, לאחר הלידה, אנו שוב מתמודדות עם מציאות חדשה של הסתגלות לשינויים בגופינו ונפשנו ומי מאיתנו שבוחרות להניק רוצות לאפשר הנקה טובה, בריאה ונעימה לך ולתינוקך.

מחקרים רבים מעידים על חשיבות איכות חיים טובה ובריאה לאם, בתקופה שלפני ההיריון ובמיוחד בזמן ההיריון. אותם מחקרים, מדגישים את חשיבות ההנקה ותזונת חלב אם, מלאה ככל שניתן, התורמים לתינוק בריא, רגוע ונינוח יותר. אם רגועה ושלווה, המקפידה על אורח חיים בריא והנקה, מגדילה את סיכוייה לחיים בריאים וטובים יותר לה ולתינוקה. מרכיבי המזון בחלב האם, חשובים ועוזרים להתפתחות בריאה של תינוקך. הקשר האינטימי והקרבה שנוצרת בינך לבין תינוקך בזמן ההנקה, חשוב ותורם רבות להתפתחות הרגשית, הקוגניטיבית והחברתית של תינוקך. תקופת ההנקה תורמת לך רבות בגיבושך להפוך לאם גאה, אחראית, בטוחה, תומכת ומסורה באמצעות הקשר המקסים והאינטימי שנוצר בינך לבין תינוקך.      

האם ניתן להקל, לתמוך ולשפר את איכות חיינו בתקופת ההיריון, לאחר ההיריון ובזמן הנקת  תינוקנו?

כרית הריון והנקה, נכנסת לחייך עוד בתקופת ההיריון, כבר בשלבים הראשונים בהם גופינו עוברים שינויים פיזיים ואנו מתחילות לחוש באי נוחות וכאבים במיוחד בזמן שינה, שכיבה או סתם ישיבה. מבנה הכרית המשתנה בהתאם לתנוחה הרצויה, גודלה והגמישות שלה, מאפשרת תמיכה בכל חלקי גופינו ובאין ספור תנוחות שונות במצבי שכיבה וישיבה כראות עינייך ותחושותייך. כל אחת מאיתנו יכולה למצוא לעצמה את התנוחה המתאימה והנוחה לה באמצאות הכרית, אם זה במיטה, כורסא, שטיח או בכל מקום שתמצאי לנכון. ההקלה בכאבים והתמיכות בכל חלקי גופנו שהכרית מאפשרת לנו, מרגיעה, ותורמת לשינה הרבה יותר טובה, המעלה את איכות חיינו בזמן ההיריון. עם הולדת התינוק, בתקופת ההנקה, אנו עייפות, מרגישות מותשות במהלך היום, והלילה. משקל התינוק  הגדל, תכיפות זמני ההנקה המשתנים בהתאם, עולים לנו בהרבה מאמצים להמשיך ולהקפיד על ההנקה. כרית ההנקה מאפשרת לך ולתינוקך נוחות ותמיכה להנקה רגועה, נוחה ונעימה יותר. תפקידה של כרית ההיריון וההנקה בתקופת ההיריון וההנקה לא מסתיים, הכרית עוד תמשיך ללוות, לתמוך ולהקל עלייך, גם בתקופה שגופך עובר שינויים פיזיים לאחר הלידה ותאפשר לך חיים טובים, איכותיים ושמחים יותר.

סרטון וידאו: http://www.sharondror.co.il/karit.htm

בהצלחה שרון דרור   www.sharondror.co.il

שרון דרור www.sharondror.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב